Telegram заблокував низку офіційних ботів, зокрема чат-бот розвідки України

Що відомо

Фото ілюстративне

У Головному управління розвідки Міноборони України (ГУРМО) заявили, що месенджер Telegram заблокував низку офіційних ботів, у тому числі й чат-бот української розвідки. Про це заявили в ГУР у ніч на 29 квітня, пише Радіо Свобода

«Сьогодні керівництво платформи Telegram необґрунтовано заблокувало низку офіційних ботів, які протидіяли військовій агресії росії проти України, в тому числі, заблоковано «Головний бот розвідки». Це відбулося всупереч правилам і публічним заявам, які керівництво Telegram публічно декларувало. Незважаючи на блокування нашого боту, ваші персональні дані – в безпеці», – йдеться у заяві.
У ГУРМО зазначили, що сили рф створюють боти з подібними назвами, і закликали не надсилати на них ніяких персональних даних.

Про блокування свого бота заявив також легіон «Свобода Росії», який воює на боці України проти російських сил.

Засновник Telegram Павел Дуров раніше оголосив, що месенджер блокуватиме акаунти і ботів, які «збирають координати для точкових ударів або публікують пряму особисту інформацію із закликами до насильства».

Додамо, раніше повідомлялося, що Рада національної безпеки та оборони та Служба безпеки України готують новий законопроєкт, який передбачатиме правила роботи соцмереж та посилення їх відповідальності за поширення російської пропаганди.

У проєкті закону йтиметься про Telegram, YouTube і TikTok.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також