У Києві чоловік незаконно привласнив і продав квартиру 9-річної дівчинки, яка втратила обох батьків

Шахрай доводився далеким родичем батька дитини…

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Києві чоловік шахрайським способом заволодів квартирою 9-річної дитини після смерті її батьків.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора України, підозрюваний шахрайським шляхом заволодів квартирою 9-річної дитини після смерті її батьків. Він надав нотаріусу завідомо підроблений договір купівлі-продажу квартири у Солом’янському районі міста Києва, яка за законом мала перейти дочці померлих власників. Як з’ясувалося, чоловік перебував у родинних зв’язках з померлим батьком дитини.

На підставі підробленого договору право власності на квартиру було зареєстровано за підозрюваним, який у подальшому продав її третій особі.

За результатами проведеного обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили технічну документацію на квартиру.

Наразі, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

З метою збереження нерухомості та унеможливлення подальшого вчинення дій на шкоду інтересам дитини за клопотанням прокурора судом накладено арешт на квартиру. Крім того, готується клопотання про арешт майна підозрюваного.

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру киянину за фактами шахрайства та підроблення і використання підроблених документів (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.

Як повідомлялося, у Львові шахраї наживаються на пенсіонерах.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий