У Львові повідомили, скільки світлофорів «завалили» в місті водії за минулий рік (ФОТО, ВІДЕО)

Найтяжчий випадок трапився біля парку “Залізна Вода”

ДТП на пр. Червоної Калини/Фото: Львівавтодор

За минулий рік у Львові сталося 19 ДТП, де пошкодили світлофорні об’єкти, які обслуговує ЛКП “Львівавтодор”.

Як повідомляє «Львівавтодор», загалом ушкоджень зазнали 14 світлофорних об’єктів, деякі з них ставали “жертвами” ДТП два-три рази. Сума збитків щодо кожного з них коливається від близько 6 тис. грн до понад 60 тис. грн в залежності від серйозності пошкодження світлофорного об’єкта.

“Коли виникає ДТП з світлофором, наша ремонтна бригада відразу ж виїжджає на місце і приступає до ремонтних робіт та заміни пошкоджених елементів на резервні комплектуючі частини, щоб в найкоротший термін відновити роботу світлофорного об’єкта”,  розповів начальник відділу з обслуговування світлофорних об’єктів ЛКП “Львівавтодор” Мирослав Туркевич.

Світлофорним об’єктом управляє контролер, він його “серце”. А тому, коли під час ДТП контролер зазнає пошкоджень, це суттєво ускладнює відновлювальні роботи.

Так, із усіх аварій з світлофорами найтяжчий випадок трапився по вул. Стуса біля парку “Залізна Вода”: тоді автівка врізалася в світлофорний об’єкт, після чого опора з світлофором повалилася на проїжджу частину. Що найгірше – було ушкоджено контролер. 

«Щоб “воскресити” роботу даного світлофорного об’єкта, нашим фахівцям прийшлося витратити майже дві доби. Добре в цій ситуації одне – що жертвою ДТП став світлофор, а не пішоходи чи інші учасники дорожнього руху», зазначається у повідомленні.

Після проведення ремонтних робіт ЛКП “Львівавтодор” готує кошторис завданих збитків, враховуючи об’єми робіт і вартість використаних комплектуючих запчастин. Якщо правоохоронні органи встановили винуватця ДТП і страхового відшкодування не вистачає для покриття збитків, стягнення з водія відбуваються вже в судовому порядку.

ДТП на пр. Червоної Калини/Фото: Львівавтодор

ДТП на вул. Стуса/Фото: Львівавтодор

Як повідомлялося, у Львові позашляховик збив світлофор та пробив двері магазину.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий