Бундестаг скаржиться на невідомі безпілотники над військовими об'єктами

Невідомі дрони вже понад рік шпигують за військовими об’єктами

Міністр оборони Борис Пісторіус різко висловлюється, описуючи ситуацію з безпекою в Німеччині. Зокрема в Німеччині нарікають на невідомі безпілотники, які вже понад рік шпигують за військовими об’єктами, в тому числі і тими, де тренуються українські військові. Про це йдеться у матеріалі Bild

Борис Пісторіус вимагає: «Ми маємо стати придатними до війни». І він має на увазі, що вся країна потребує нового ставлення. Однак з новою ментальністю це не дуже працює. Підозрілі дрони щотижня літають над військовими полігонами та казармами Бундесверу.

В армії про проблему знають досить давно. У жовтні 2022 року генерал Карстен Брейер, тодішній командувач Територіальним командуванням, навчив військову поліцію, як користуватися передавачем радіоперешко. Такі перепони можуть змусити дрони приземлитися. Однак ефективність HP 47 не була достатньо досліджена.

Особливою увагою БПЛА користуються місця, де бундесвер тренує українців.

З точки зору захисту безпілотників більше нічого не сталося. Але маленькі шпигунські пристрої продовжували літати.

Експерт FDP з оборони Маркус Фабер у коментарі для BILD сказжав: «Безпілотники регулярно помічають над військовим полігоном Кліц, де Бундесвер тренує українців на Leo 1. На інших об’єктах у повітряний простір іноді входить кілька дронів одночасно. Це чітко організовано і сильно вказує на Росію».

Бундесвер також підозрює, що Москва стоїть за атаками безпілотників. Але вони  не можуть цього довести. Бо жодного безпілотника не змогли приземлити.

Читайте також: росіяни проводять стратегічну наступальну операцію

Вже аж 15 листопада 2023 року Бундесвер створив оперативну групу з виявлення безпілотників.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також