В Одесі попри заборону та мінну небезпеку стартував пляжний сезон (ВІДЕО)

Плавають з дітьми та розважаються

На пляжах Одеси людно. Батьки навіть заходять у воду з дітьми, не переймаючись високою мінною небезпекою. Люди плавають та стрибають з пірсів, а також влаштовують розважальні заходи.

Відео з пляжів Одеси з'явилися в телеграм-каналах. 

Відпочивальники засмагають, плавають та приймають участь у розважальних заходах. При цьому, офіційного рішення, чи дозволять місцевим та гостям міста відпочивати на узбережжі Чорного моря, наразі немає:

«Дійсно, питання дуже актуальне, тому що ми розуміємо — все одно будуть приїжджати люди. Ми розуміємо, що це літо, люди хоч трошки хочуть сонця. Але ми знаємо, які є рекомендації військових. Ми розуміємо, що це місто, яке не в тилу», — зазначила речниця мерії Наталя Мальцева.

Як повідомляє одеське видання «Думська» з посиланням на власні джерела, у міській раді мають намір виділити два муніципальні пляжі для відпочинку. Питання відкриття локацій обговорюють з військовими. Які пляжі будуть доступні – поки не вирішено: «На таких пляжах можна буде засмагати, але купання залишиться під забороною», – пише «Думська».

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук під час брифінгу повідомив, що станом на початок травня триває моніторинг безпекової ситуації з боку військового командування і лише після цього буде прийматися відповідне рішення. Він підкреслив, що узбережжя закрите, та закликав не виходити на пляжі та не купатися, оскільки це небезпечно.

Керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу заявила, що відкриття курортного сезону недоцільне:

«Ми надіслали представникам місцевої влади інформацію, які загрози можуть бути… З нашого боку наполягатимемо на забезпеченні безпеки людей – бомбосховища, спостереження за водною поверхнею. Ми розуміємо, що регіон має розвиватися. Але безпека на передньому плані», — сказала Гуменюк.

varta1.com.ua: Новини

Анастасія Сенів

Читайте також