Водіям! У Львові відкрили для проїзду транспорту вулицю Пилипа Орлика

Ремонт вулиці розпочався у липні 2020 року

фото: Роман Балук

Відсьогодні, 16 листопада, вулицю Пилипа Орлика відкрили для проїзду транспорту.

Як повідомили у ЛМР, оновлена вулиця стала ширшою, тут облаштовано велодоріжки, нові хідники, місця для паркування, встановлено нові опори для освітлення, постелено якісне дорожнє покриття і нанесено розмітку, а також замінено всі комунікації — колектор, водопровід, електромережу.

«Ремонт вул. П. Орлика — від вул. Миколайчука до вул. Мазепи — розпочався у липні 2020 року. Протяжність вулиці майже кілометр. З огляду на стратегічне значення вулиці, ремонтували її частинами і поетапно відкривали для руху транспорту.

На сьогодні завершили роботи на останньому відрізку, відтак вулиця повністю відкрита для проїзду.

Під час реконструкції на вул. П. Орлика було замінено всі комунікації. Постелили якісне асфальтне покриття, нанесли розмітку, облаштували з двох боків велодоріжки. Відзначу, що після ремонту вулиця стала ширшою, а на примиканні до вул. Мазепи облаштовано додаткову третю смугу для руху транспорту.

Також облаштовуємо додатково парковку біля дитячої лікарні, хідники для маломобільних груп населення і доріжки, по яких зможуть піднятися до лікарні звичайні мешканці.

Відзначу, що вздовж вулиці облаштовано 98 паркомісць, і ще 62 паркомісця буде біля дитячої лікарні на цій новій парковці», — розповів Микола Власюк, директор ЛКП «Львівавтодор».

Загальна вартість виконання робіт згідно з укладеним договором між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» — 74,8 млн грн.

Як зазначив голова транспортної комісії ЛМР Ігор Зінкевич, він не розуміє, як відкривають рух вулицею, не завершивши роботи, чим наражають на безпеку учасників руху. 

«А де освітлення? Є зупинка та переходи, а освітленя немає! Хоча б щось може зробити у Львові ЛКП »Львівавтодор« так щоб потім роками не виправляти і не доробляти?» - сказав Зінкевич.

Як повідомлялося, біля лікарні на вулиці Пилипа Орлика облаштують додаткові паркомісця. 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий