Яка ситуація на фронті: в ISW відповіли, де тривають найдужчі бої

Ситуація на фронті

Фото ілюстративне

Окупаційні війська рф продовжують тиснути в районі Часового Яру на Донеччині та на Авдіївському напрямку. У районі тривають бої. Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними ISW війська рф нещодавно просунулися на схід від Часового Яру та на східну його околицю. Геолокаційні кадри за 1 травня показують, що окупанти просунулися через лісові масиви безпосередньо на схід від міста і далі вздовж околиць мікрорайону Канал .

Так звані «воєнкори» рф стверджували, що підрозділи збройних сил ворога нібито просунулися поблизу Богданівки та досягли східної крайньої ділянки Сіверсько-Донецько-Донбаського каналу. Однак в Інституті вивчення війни не знайшли підтвердження жодної з цих заяв рф

Зазначається, що бої тривали:

  • на північний схід від Часового Яру поблизу Богданівки;
  • біля мікрорайонів Канал і Новий;
  • поблизу Кліщіївки та Андріївки
  • біля Шумів
  • біля Нью-Йорка

Геолокаційні кадри, опубліковані 1 травня, показують, що армія росії просунулася на південний захід і захід від Соловйового (на північний захід від Авдіївки). Російські «воєнкори» стверджували, що війська ворога нещодавно нібито прорвали українську оборону на північний схід від Очеретиного (на північний захід від Авдіївки) і діють у південному Архангельському (на північний схід від Очеретиного та на північ від Авдіївки) протягом останніх двох днів.

Бої також тривали на північ від Авдіївки біля Калинового, Прогресу, Новопокровського, Бердичі; на захід від міста - в районі Семенівки, Уманського, Яснобродівки; і на південний захід від Авдіївки біля Нетайлового.

Мілблогери стверджували, що війська РФ також просунулися в полях на південний захід від Новомихайлівки (на південний захід від Донецька) і на північ від Володимирівки (на південний захід від Донецька)

Раніше повідомлялося: у тимчасово окупованому Криму ЗСУ пошкодили один з найстаріших російських військових кораблів - ВМС

Бої тривали на захід від Донецька поблизу Красногорівки та Георгіївки та на південний захід від Донецька поблизу Новомихайлівки, Парасковіївки та Водяного.



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена