Залужний вперше прокоментував прослуховування в своєму кабінеті

Що він сказав

Фото з відкритих джерел, генерал Залужний

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний вперше прокоментував новину про те, що в його кабінеті виявили прослушку. Про це він розповів у коментарі “РБК-Україна” в понеділок, 18 грудня пише Новинарня.

“Скажу вам так: це те приміщення, яке я мав використовувати сьогодні. В ньому вчора в ході перевірки знайшли (прослушку – ред.)”, – сказав Валерій Залужний.

Залужний також підтвердив, що цей кабінет не був постійним його місцезнаходженням.

“В мене є декілька місць, де я працюю. І от в одному з них це сталося. Я там давненько вже не був. Але ми перевірили і знайшли (прослушку – ред.)”, – розповів головком.

Також Генеральний штаб ЗСУ також вперше офіційно прокоментував виявлення технічних засобів для прослуховування в одному з місць перебування головнокомандувача Валерія Залужного.

Там підтвердили, що вчора, 17 грудня, під час планової перевірки приміщень в одному з місць дислокації знайшли елементи обладнання для зняття інформації.

«Пристрої для прослуховування були встановлені у кабінетах, призначених для роботи Головнокомандувача Збройних Сил України та працівників Апарату забезпечення його діяльності», — йдеться в повідомленні.

Для встановлення обставин вказаної події, її наслідків та причетних людей Генштаб повідомив Службу безпеки України.

Читайте також: у кабінеті головнокомандувача ЗСУ знайшли пристрої для прослуховування

Про те, що в кабінеті головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного 17 грудня знайшли підслуховуючий пристрій, першим повідомило агентство “РБК-Україна” з посиланням на “обізнане з ситуацією джерело у військових колах”.

Пізніше у прес-службі  Служби безпеки України поширили заяву про порушення з цього приводу кримінальної справи за статтею 359 ч.2 ККУ (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації). При цьому в СБУ зазначили: “техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а в одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись ним для роботи”.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також