27 амбулаторій Львівщини сотримали сучасне телемедичне обладнання (фото)

27 амбулаторій Львівщини сотримали сучасне телемедичне обладнання (фото)

Сьогодні ще 27 амбулаторіям передали сучасне телемедичне обладнання. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

Медичні прилади отримали заклади Пустомитівського, Перемишлянського, Золочівського, Миколаївського, Жовківського, Городоцького, Кам’янка-Бузького районів.



Загалом на закупівлю 254 комплектів Львівщина отримала субвенцію — 25 млн гривень. Співфінансування із місцевих бюджетів становить 10 %. Відтак, кожна амбулаторія матиме телемедичне обладнання. Державні кошти ми освоїли у 100 % розмірі.

У результаті тендерних процедур із закупівлі комплектів зекономили майже мільйон гривень.

У програмно-апаратний комплекс для телеметрії та телемедичного консультування входять портативний ЕКГ, вимірювач артеріального тиску, пульсоксиметр, спірометр, безконтактний термометр, дерматоскоп, цифрова оглядова камера та планшет для зберігання та передачі даних.



З допомогою цього обладнання лікар може на дому обстежити пацієнта, результати отримує миттєво на портативному комп’ютері, опісля робить первинні висновки щодо подальшого лікування. Окрім того результати обстеження можна перескерувати онлайн вузькопрофільному фахівцю, наприклад дерматологу, і той відповідно аналізує стан здоров’я пацієнта.

Важливо, щоб медики активно використовували це обладнання у своїй роботі. Користуватись ним не складно, сімейні лікарі проводитимуть навчання для фельдшерів сільських амбулаторій.