49-річного львів’янина посадили на 5 років за розбещення неповнолітнього

49-річного львів’янина посадили на 5 років за розбещення неповнолітнього

Шевченківський районний суд Львова визнав винним 49-річного львів’янина Валерія О. за розбещення неповнолітнього хлопця. Він отримав покарання у вигляді п’яти років тюрми.

Це вказано у вироку суду, який оприлюднили у судовому реєстрі 26 лютогого, повідомляє «Zaxid.net». Зловмисника затримали в готельному номері, під час чергової зустрічі з підлітком.

Як зазначається, у 2016 році Валерій О. познайомився з 13-річним хлопцем у соцмережах. Після кількох місяців їхня переписка почала набувати інтимного характеру, і чоловік запросив хлопця на особисту зустріч у центрі. Наприкінці літа 2016 року вони вперше зустрілись біля ринку «Добробут». Хлопець пояснив у суді, що був впевнений, що на зустріч ніхто не прийде, а коли під час зустрічі Валерій О. почав натякати на непристойні речі, він злякався і втік.

Через декілька місяців підсудний написав йому вже з іншого акаунту, де було змінено світлину та особисті дані. За словами хлопця, він злякався і не хотів, щоб чоловік розповів будь-кому про їхнє спілкування, тому погодився з ним зустрітись. Вони зустрічались ще двічі. Під час цих зустрічей Валерій О. розбещував неповнолітнього та давав йому гроші.

Під час останньої зустрічі, яка відбулась 26 квітня 2017 року в готелі «Експрес Вояж», що на вул. Джерельній, Валерія О. затримали поліцейські. Про нього повідомили в поліцію працівники готелю, які побачили, що чоловік привів у номер неповнолітнього. Вони заблокували двері та викликали поліцію. На час затримання Валерію О. було 47 років, а хлопцю — 14. У суді хлопець розповів, що зустрічався з Валерієм О. лише тому, що боявся його.

Під час судового засідання Валерій О. відмовився винавати свою провину та сказав, що сам є батьком, який виховує сина, 2004 року народження, тому не міг вчинити розпусних дій щодо неповнолітнього. За його словами, у соцмережах він побачив дописи неповнолітнього хлопця, який вів непристойну переписку, пропонуючи свої сексуальні послуги. Підозрюваний стверджував, що нібито почав спілкуватись і зустрічався з хлопцем, щоб відмовити його від цього.

Дослідивши всі докази в цій справі, суддя Шевченківського районного суду Львова Ірина Зима визнала Валерія О. винним у розбещенні неповнолітнього та призначила покарання у вигляді п’яти років тюрми — це максимальне покарання за такий злочин. На вирок суду може бути подана апеляція впродовж 30 днів із моменту його проголошення.