8 пожеж сухостою та 1 торфу трапилися за добу у Львові та на Львівщині (фото)

8 пожеж сухостою та 1 торфу трапилися за добу у Львові та на Львівщині (фото)

7 квітня, о 09:41 год., на диспетчерський пункт «служби 101» надійшло повідомлення про пожежу торфу у м. Львів, по вул. Роксоляни, 59. Прибувши на місце рятувальники з’ясували, що торф горить окремими осередками площею 40 кв. м. За даними прес-служби ГУ ДСНС, пожежу вдалось локалізувати о 13:21 год. та повністю ліквідувати о 13:41 год. 

Того ж дня, о 15:32 год., до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу сухостою на відкритій території у м. Сокаль, по вул. Яворницького, де внаслідок спалювання сухої трави, було знищено дерев’яний дачний будинок розміром 12 кв. м, та сухостій площею 20 кв. м. Пожежу локалізували о 16:02 год. та повністю ліквідували 16:24 год.

Ще слід відзначити масштабну пожежу, яка виникла о 18:31 год., у с. Стрілець, Сокальського району, внаслідок якої було знищено суху траву та чагарник площею 1500 кв. м. Вогнеборці ліквідували пожежу о 19:22 год. та повністю ліквідували о 20:45 год.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою, особливо у вітряну погоду. Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки!

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, автозаправних станцій.