Адвокат-шахрай з Києва привласнив пів гектара землі та приміщення у Львові

Адвокат-шахрай з Києва привласнив пів гектара землі та приміщення у Львові

Правоохоронці затримали адвоката, причетного до незаконного заволодіння приміщенням та земельною ділянкою у Львові. Про це повідомили у поліції Львівщини.

Зазначається, що сьогодні, 31 серпня, за клопотанням слідчих, суд обере підозрюваному, який впродовж двох місяців переховувався від слідства, запобіжний захід.

Як встановили слідчі поліції Львівщини, адвокат, 44-річний мешканець Київської області  причетний до незаконного заволодіння приміщенням площею майже 260 квадратних метрів та земельною ділянкою площею більше ніж пів гектара, які перебувають у комунальній власності Львівської міської ради.

У червні слідчі за процесуального керівництва прокуратури Львівської області повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 358 (використання підробленого документа, вчиненого за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України та ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, отриманого злочинним шляхом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У зв’язку із численними неявками до слідчого, на підставі ухвали суду, 30 серпня, слідчі поліції Львівщини, спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, затримали зловмисника, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Досудове розслідування триває.

За інформацією львівських ЗМІ, йдеться про адвоката Костянтина Писаренка, який є власником юридичної фірми «Писаренко і партнери».