Аналітики пояснили, навіщо путіну «різвяне перемир'я»: декілька чинників

Таку тактику росія використовувала і раніше.

Аналітики пояснили, навіщо путіну «різвяне перемир'я»: декілька чинників

Заява президента росії володимира путіна про те, що на православне Різдво Збройні сили рф дотримуватимуться режиму припинення вогню може бути інформаційною операцією. 

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

Метою операції може бути – заподіяти шкоди репутації України.

На думку аналітиків, кремлівський диктатор хоче паузи для своїх військ, щоб дати можливість відпочити, відновити сили і переорієнтуватися для відновлення наступу на критичних ділянках фронту.

"Така пауза непомірно піде на користь російським військам і почне позбавляти ініціативи України. Путін закликав до припинення вогню, щоб представити Україну непоступливою і неохочою робити необхідні кроки для переговорів", - вважають аналітики.

У ISW нагадали, що таку навмисну інформаційну тактику рф використовувала і раніше.

Додамо, вчора що 5 січня стало відомо про доручення володимира путіна міністру оборони Сергію Шойгу запровадити від 12.00 6 січня до 24.00 7 січня режим припинення вогню по всій лінії фронту в Україні.

Перед цим патріарх Кирило (Гундяєв) закликав Україну до «перемир’я» на Різдво. У своїй так званій заяві він не назвав війну в Україні війною, а назвав це «міжусобним конфліктом».

На пропозицію росії про «різдвяне перемир'я» відреагували радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк. Він назвав заяву Кремля цинічною.

Також відреагував і секретар РНБО.

 

війна Путін перемир'яРіздвоРіздво 2023