Атака триває: "Facebook" видалив одразу дві сторінки Книга пам’яті та Стіна пам’яті

Атака триває: "Facebook" видалив одразу дві сторінки Книга пам’яті та Стіна пам’яті

Вчора, 14 липня, «Facebook»-сторінку проекту “Книги пам’яті полеглих за Україну” www.facebook.com/Memorybook.org.ua. Вранці доступ до неї було остаточно заблоковано. Про це повідомляється на сторінці Стіна народної пам’яті загиблих за Україну 2014–2018 pp.

Про це повідомляла "Варта1".



Того ж дня, увечері, було повідомлено про видалення ще одної сторінки, контент якої присвячений пам’яті загиблим.

«Видалено й сторінку »Стіна пам’яті«, що вміщувала матеріали, пов’язані з вшануванням загиблих на мурах Михайлівського золотоверхого собору в Києві», — пише Sviatoslav Smuk.

У мережі навіть започаткували флешмоб-звернення до адміністратора «Facebook» в Україні, Катерини Крук. 

"Зробіть репост зі зверненням до Катерини Крук (Катерина Крук — адміністратор «Facebook» в Україні) з вимогою повернути сторінку Книги пам’яті полеглих за Україну: «Шановний «Facebook», зокрема менеджер з політики «Facebook», шановна Катерино Крук! Вимагаємо невідкладно повернути Книгу пам’яті полеглих за Україну! www.facebook.com/Memorybook.org.ua. Інформація, яка містилася на цій сторінці є надзвичайно важливою для народу України, особливо про тих, хто загинув у війні на Сході України за час Українсько-російської війни, яка триває з 2014 року. Видалення цієї сторінки має ознаки гібридної війни Росії проти України! Тому вимагаємо її невідкладного повернення у «Facebook»!»

Однак, станом на 15 липня скарги перебувають без розгляду, а сторінки далі заблоковані.