Автошкола, що видала права скандальній Зайцевій, "поплатилась" за це (відео)

Автошкола, що видала права скандальній Зайцевій, "поплатилась" за це (відео)

Автошкола в Харкові, де навчалася винуватиця смертельної ДТП на Сумській Олена Зайцева, припинила свою діяльність. Про це пише «УНІАН».

Через суспільний резонанс, керівництво автошколи прийняло рішення закритися, а не виправляти порушення, виявлені у ході слідства. Про це повідомив в ефірі «ObozTV» начальник Головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій.

Криклій нагадав, що акредитаційна комісія розглянула перелік порушень, які стосувалися матеріально-технічної бази, і, згідно з процедурою, запропонувала автошколі їх виправити.

«Розуміючи резонанс, я так думаю, вони вирішили їх не виправляти. Тому що їм все одно вже не дали нормально жити. Тому вони вирішили в принципі закривати діяльність автошколи», — зазначив він.

Чиновник також звернув увагу, що його відомство позбавлене функції перевірки автошкіл і може їх проінспектувати тільки в разі будь-яких пригод. "У школі, де навчалася Зайцева, факти порушень виявило слідче управління Харківської області, у рамках слідчих дій.



Вони перевіряли наявність журналів, чи була Зайцева на навчанні, чи розписувалася в журналах, під час відвідування занять. У ході цього вони виявили певні недоліки в діяльності автошколи, про що повідомили нам. І ми вже це звернення розглянули", — розповів Криклій.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року, у Харкові, на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова, сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів.

У результаті ДТП, на місці загинули п’ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні. 26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років кожному. Захисники Зайцевої та Дронова подали апеляційні скарги на вирок суду.