Біля українсько-румунського кордону розбився гелікоптер: є загиблі (ФОТО 18+)

Біля українсько-румунського кордону розбився гелікоптер: є загиблі (ФОТО 18+)

Вчора, 9.05.2019 р., у районі міста Марамуриш, Румунія, виявили розбитий гелікоптер, що летів з України до Румунії. Про це розповідає громадський активіст Валерій Аіріній, на своїй сторінці в соцмережі, де й опублікував знімки з місця події.

Внаслідок падіння загинув пілот гелікоптеру.

«На жаль пілот не вижив, він виявився громадянином Білорусі — Дмитрій Костіков з міста Вітебск, який рахувався зниклим безвесті з 5.03.2019 р., як ми бачимо кордони України нічим не захищені, прикордонна служба готова навіть Путіну дати дорогу за бабло», — зазначає активіст.

Валерій Аіріній заявляє, що гвинтокрил перевозив контрабанду з України до Румунії. 

ОНОВЛЕНО:  Повідомляється, що модель розбитого вертольота - Ка-26 (це апарат російського виробництва, призначений для використання в цивільних цілях, зокрема для зрошення полів).

На самому транспортному засобі ніяких реєстраційних знаків не було. Відзначається, що вертоліт перетнув повітряний простір Румунії нелегально - ймовірно, переправляв контрабандні сигарети.

Офіційно поліція Румунії поки не надала жодної інформації про загиблу людину, але за даними деяких румунських видань - це 48-річний білорус з Мінська Дмитро К, який 5 березня вирушив зі столиці Білорусі потягом до Львова, а потім в Мукачево, де власне й зник.