Бойовики самопроголошеної республіки ув’язнили студента за підтримку проукраїнських постів у мережі

Бойовики самопроголошеної республіки ув’язнили студента за підтримку проукраїнських постів у мережі

Бойовики так званої «ЛНР» майже рік незаконно утримують проукраїнського студента 2 курсу коледжу культури і мистецтв Сергія Русинова, але він до цих пір не внесений до списків на обмін полоненими.

«Сергія затримали за статтею 244 так званого кодексу» ЛНР « — організація діяльності терористичної групи. За словами так званих слідчих МГБ »ЛНР«, Сергій є організатором проукраїнської терористичної групи і активно дотримується проукраїнської позиції», — йдеться в повідомленні групи в «Facebook».

Затримали Русинова 28 серпня 2018 року, але правозахисники Східної правозахисної групи повідомили про цей випадок 13 серпня 2019 року.

За інформацією правозахисників, хлопець просто був активним користувачам у соціальних мережах і лайками підтримував проукраїнські пости.

«Так званий суд »ЛНР« засудив Сергія Русинова до 6 років позбавлення волі й відправив його в Слов’яносербському колонію № 60. Сергій не внесений до списків на обмін, про нього мало хто знає, але хлопець щиро вірить і підтримує Україну», — зазначають правозахисники.

У повідомленні вказується, що подібний випадок не поодинокий. У ОРДЛО щотижня проходять затримання громадян України, які не підтримують НВФ, вони схильні до затримань тому, що підтримують Україну. При затриманнях і допитах до них не допускають адвокатів, застосовують тортури.

У зв’язку з цим правозахисники закликали президента Володимира Зеленського вимагати від бойовиків так званих «Л/ДНР» переліків місцевих жителів, які були затримані з травня 2014-го року до сих пір.

«Ми повинні боротися за кожного громадянина України», — підсумували правозахисники.