Бюджет Львова може втратити 100 мільйонів гривень через перереєстрацію закладів

Бюджет Львова може втратити 100 мільйонів гривень через перереєстрацію закладів

Львівська міська рада наголошує, що зміна адреси реєстрації підприємств, закладів, установ та організацій Львівської обласної ради, яка не має законних підстав, призводить до розбалансування місцевих бюджетів і завдає суттєвої шкоди міському бюджету, а відтак — і територіальній громаді Львова.

Про це пресслужба ЛМР повідомила в четвер, 16 січня.

«За нашими даними, сума втрат від підприємств і закладів Львівської обласної ради, які вже перереєструвались з міста Львова у 2019 році, становить понад 40 мільйонів гривень. За підрахунками спеціалістів, є загроза, що місто може втратити понад 55 мільйонів гривень, якщо Львівська обласна рада продовжить політику перереєстрації платників податку зі Львова», — зазначила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Вона також додала: «Натомість річна сума втрат міського бюджету становитиме близько 100 мільйонів гривень. Наголошуємо, що у 2019 році більше одного мільярда гривень надійшло до обласного бюджету ПДФО від офіційно виплаченої заробітної плати всіх платників податків у Львові».

Нагадаємо, мерія скерувала листа на ім’я міністерки фінансів України Оксани Маркарової з проханням вжити усіх можливих заходів для забезпечення перерахування податків до бюджету міста Львова й надалі.