Чи підтримуєте Ви державне фінансування хору ім. Верьовки?

Чи підтримуєте Ви державне фінансування хору ім. Верьовки?

Заступник міністра культури, молоді та спорту Ірина Подоляк припустила, що, можливо, доцільніше було б, якби держава підтримувала музичні гурти, які відтворюють і відроджують український фольклор, замість того щоб фінансувати «соцреалістичні проєкти, як от хор Верьовки».

Заступниця міністра також вказала, що у 2018 році хор імені Верьовки отримав понад 47 мільйонів гривень держпідтримки. У хорі працювало 155 людей.

«Квартал» заплатив їм 30 тис грн за виступ у номері.

Як повідомлялося, пісню про інцидент з будинком Гонтаревої, що прозвучала в ефірі випуску «Кварталу 95», 19 жовтня, виконували співачки Національного заслуженого академічного українського народного хору імені Григорія Верьовки і гуморист Євген Кошовий. Зокрема, прозвучали такі рядки: «Горіла хата, палала, в Лондоні жінка плакала», «Хата горить в Гореничах, а в Лондоні Валерія думає на Валерича», «Мораль проста —хата згоріла зі стида», «Люди вогонь побачили — допомагати почали, відра схопили й прібіглі, у вогонь соляру плескали».

Гонтарева, коментуючи цей номер, сказала, що подібного не могло статися в цивілізованому суспільстві. «Це ганьба! Глузувати над людським горем — це неможливо уявити в цивілізованому суспільстві», — зазначила екс-глава НБУ.

У свою чергу, міністр культури, молоді і спорту України Володимир Бородянський вибачився перед Гонтаревою.