День кохання та пристрасті або історія Дня Святого Валентина (фото)

День кохання та пристрасті або історія Дня Святого Валентина (фото)

Сьогодні, 14 лютого, відзначають одне з найулюбленіших свят молоді — День Святого Валентина!


У цей день закохані люди зізнаються одне одному у коханні, дарують подарунки, створюють романтичну атмосферу та звісно освідчуються у коханні своїм другим половинкам.



Вважається, якщо провести весілля у цей день, то подружнє життя буде наповнене щастям та любов’ю.


Сьогодні ми розкажемо, коли і як зародилась традиція відзначати день закоханих, та про аеропорт де завжди збираються багато закоханих пар, щоб не тільки полетіти в омріяну мандрівку, але й провести незабутньо час разом.



Існує безліч легенд, як утворилось дане свято, якому уже понад півтори тисячі років. Прототип свята кохання зародився ще у Стародавньому Римі. Однією з основних цілей свята було підвищення народжуваності (фестиваль — Луперкалії).


За правилами, незаміжні дівчата писали свої імена та кидали їх у загальний кошик. Після цього хлопці наосліп випробовували удачу, витягуючи імена своїх дівчат, якими мали піклуватися весь рік.


Та однією з найправдивіших легенд вважається історія про молодого священника Валентина.


У третьому столітті жив священик Валентин, який попри заборони на той час римського імператора Клавдія ІІ одружуватись легіонерам, допомагав хлопцям вінчатися зі своїми коханими. Одного разу імператор все ж дізнався про те, що робить Валентин та наказав стратити його. Потрапивши до в’язниці Валентин закохався у дівчину, батько якої був наглядачем. Перед стратою він залишив дівчині прощальну записку у якій йшлося «Від Твого Валентина».


Ще одна легенда говорить, що Валентин зцілював невиліковно хворих людей, і за це потрапив до в’язниці. Та добро завжди повертається сторицею, тому люди не забули Валентина і передавали йому записки.


Якось записка потрапила до одного з охоронців, який вирішив перевірити дар Валентина, попросивши його вилікувати його осліплу доньку. Валентин вирішив допомогти та вилікував дівчину від хвороби.


Коли дівчина почала бачили, з першого погляду закохалася у свого спасителя. Та, на жаль, 14 лютого молодий лікар був страчений.


На згадку про себе він написати дівчині записку, зізнаючись у коханні до неї.


Прийнято вірити, що саме з того часу почали дарувати записки про кохання, які потім і отримали назву «Валентинки» і є основними атрибутами свята.



Декілька років тому в аеропортах України була організована послуга/акція під назвою «Шлюб за Добу».


Дане дійство створене для тих закоханих, які планують неоридинарно відсвяткувати одну з головних подій у житті!



Так, 8-го червня 2017 року, у Міжнародному аеропорту «Львів» одружилась 1000-на молода пара.


Також часто в аеропорті можна зустріти весільні пари, які роблять фотосесії на фоні злету літаків. Багато молодих пар приходять на летовище, щоб провести час спостерігаючи за літаками, які заходять на посадку та на заходи сонця, які додають атмосферу романтики та незабутніх відчуттів.



Тож у день Святого Валентина даруйте радість, любов та ласку своїм коханим. Кохайте та будьте Коханими! LOVE IS IN THE AIR.



Автор: Юрій Танчин; Фото: Юрій Танчин.


©Даний матеріал є виключно авторським. Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.