Депутату-підривнику на Закарпатті суд обрав запобіжний захід

Потерпілий поки буде знаходитись під охороною в лікарні Сваляви

Депутату-підривнику на Закарпатті суд обрав запобіжний захід

Депутату, який підірвав гранати в сільраді на Закарпатті, обрано запобіжний захід. Його триматимуть під вартою два місяці без можливості внести заставу. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, посилаючись на власні джерела в Ужгородському міськрайонному суді, який ухвалив відповідне рішення.

Під час відеоконференції депутату, що влаштував теракт, Сергію Батрину обрали запобіжний захід. Батрина триматимуть під вартою упродовж двох місяців без можливості внесення застави.

Наразі підривник перебуває в лікарні Сваляви під охороною. Пізніше його переведуть до Ужгорода або Мукачева до спецпалати. До СІЗО його поки прийняти не можуть, адже він не може ходити.

Що відомо про подію

15 грудня, у будівлі Керецьківської сільської ради, що на Закарпатті, депутат  Сергій Батрин від партії «Слуга народу» підірвав гранати під час засідання сесії. 

За кілька хвилин до вибуху депутат сварився з колегами, що не можна під час війни виділяти сільському голові надбавку 50% та щомісячну премію 100% від окладу. У якийсь момент Батрін вийшов із зали і повернувся через 2 хвилини 40 секунд. У день теракту депутат-підривник хотів стати секретарем громади.

Також відомо, що він залишив передсмертну записку перед тим, як взірвати гранати у міськраді.

Двоє потерпілих у результаті вибухів кількох гранат перебували у критичному стані. Однак один із потерпілих не вижив - у нього була ампутована нога та інші важкі ушкодження органів.

Згодом СБУ повідомила про підозру у вчиненні теракту депутату-підривнику за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

В результаті підриву постраждало 23 людини включно із підозрюваним. 15 грудня їх госпіталізували до кількох медзакладів області. Це 16 чоловіків і 7 жінок віком від 28 до 68 років.

 

 

депутатсудзапобіжний західЗакарпаттятримання під вартою