Десята втрата українського війська у квітні — 55-річний сержант Ігор Ігнатенко

Десята втрата українського війська у квітні — 55-річний сержант Ігор Ігнатенко

Стало відоме ім’я українського військового, який загинув, внаслідок бойових дій у п’ятницю, 12 квітня. Це 55-річний старший сержант Ігор Ігнатенко із 93 омбр “Холодний Яр”.

Як передає “Новинарня“, ім’я полеглого та обставини його загибелі під Авдіївкою на Донеччині назвав на денному брифінгу, 13 квітня, представник прес-центру ООС Олексій Жуганов.



“З метою виявлення системи вогню батальйонного району оборони окремої механізованої бригади, яка виконує бойові завдання на підступах до міста Авдіївка, надвечір ворог відкрив вогонь з великокаліберних кулеметів стрілецької зброї по одному зі взводних опорних пунктів. Водночас, для зайняття більш вигідного положення в смузі забезпечення, група ворожої піхоти під прикриттям вогню приховано висунулась у бік наших позицій.

Номер обслуги гранатометного взводу старший сержант Ігор Ігнатенко, разом із товаришами, вчасно зауважив переміщення противника та відкрив по ворогу вогонь, заблокувавши його у кількох сотнях метрів від наших позицій.

Для розблокування своєї піхоти та прикриття відступу противник посилив обстріл, застосувавши міномети калібру 82 мм. Одна з мінометних мін вибухнула поблизу позиції, де перебував Ігор, завдавши йому поранень, не сумісних із життям”, — розповів речник ОС.

Зазначається, що за проявлену мужність під час захисту України Ігор Ігнатенко буде представлений до нагородження посмертно.

Як повідомляє на офіційній сторінці у “Fаcebook” 93 омбр, Ігнатенко народився 17 листопада 1963 року, у місті Василівка, Запорізької області.

З 1992 року брав участь у відродженні традицій запорізького козацтва, був курінним отаманом Великолузького куреня Василівського району. У 2000-х очолював Василівську міську організацію партії “Вперед, Україно!”.

У війську Ігор Павлович мав позивний “Цум”. Але з огляду на поважний вік, ще з Майдану за ним закріпилося шанобливе прізвисько «Батя».

Без батька і чоловіка залишилися дружина та двоє дорослих синів.

Ігор Ігнатенко — десята втрата українських силовиків зі складу ОС на Донбасі у квітні.