Для мешканців Львівщини на Водохреща облаштували понад 40 водойм

Для мешканців Львівщини на Водохреща облаштували понад 40 водойм

У неділю, 19 січня, вся Україна буде відзначати Водохреща Господнє. У цей день люди йдуть до найближчих водойм для того, щоб заповнити цілющою водою свою тару, а найбільш сміливі пірнають в ополонку. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Зимове плавання — найвища форма загартування холодом. Воно викликає максимальне напруження всіх фізіологічних механізмів терморегуляції і впливає на організм людини, викликаючи значні зміни в діяльності практично всіх систем і органів.

Але якщо людина здорова і підготовлена до зимового купання, то вона має суворо дотримуватись правильного дозування холодового навантаження та гігієнічних правил.

Тому, якщо ви вирішили розпочати загартовуватися купанням в ополонці, спочатку порадьтесь з лікарем і не забувайте про наступні правила:


Не пірнайте у воду, якщо вважаєте це даниною моді - крижана купіль може закінчитися застудою чи серцевим спазмом.

Повідомляємо, що на території Львівщини діє Центральна рятувально-водолазна служба (ЦРВС) у Львівський області, фахівці якої забезпечуватимуть безпеку під час Водохреща на таких водних об’єктах:

1. Озеро Наварія, с. Глинна-Наварія, Пустомитівського району.

2. Річка Західний Буг, м. Червоноград, на території рятувальної станції ЦРВС.

3. Міське озеро, м. Перемишляни.

4. Міське озеро, м. Золочів.

5. Водойма “Задорожне”, Миколаївський район.

6. Рекреаційна водойма Яворівського Національного природного парку, с. Верещиця, Яворівського району.

Підрозділи ГУ ДСНС України у Львівської області облаштують рятувальні пости на 41 водному об’єкті області. Детальніше тут