Документальний фільм про хлопчика з Донбасу став номінантом престижної кінопремії (відео)

Документальний фільм про хлопчика з Донбасу став номінантом престижної кінопремії (відео)

Кінострічка увійшла у п’ятірку кращих на премії «European Film Awards». Документальний фільм «The Distant Barking of Dogs» («Віддалений гавкіт собак»), який розповідає історію хлопчика з Донбасу, потрапив у п’ятірку фіналістів на отримання премії «European Film Awards» («Європейська кіноакадемія»). Про це повідомляє «Громадське», з посиланням на слова асистента режисера стрічки Азада Сафарова.

Документальний фільм увійшов у список кращих за версією «Європейської кіноакадемії» та претендуватиме на перемогу. «Це »Європейська кіноакадемія«. Це щось на противагу »Американської кіноакадемії«. Це дуже почесна і крута нагорода. Раніше ми потрапили в список 15 фільмів обраних цьогоріч академією. Тепер нарешті оголосили 5 фільмів з цього списку. Тобто, фінальних номінантів», — зазначив асистент режисера.

За його словами, переможця премії назвуть 15 грудня. Тоді ж стане відомо, чи потрапить «Віддалений гавкіт собак» у шортліст премії Оскар.

Нагадаємо, стрічка про хлопчика Олега, який живе поруч з лінією фронту, режисер якої Саймон Леренґ Вілмонт, отримала 18 нагород на 16 фестивалях. Зокрема, «Віддалений гавкіт собак» переміг на кінофестивалі у Ґетеборзі, Швеція. 

https://youtu.be/6dsnRsybtXM