Долучитися до порятунку Поморянського замку можна придбавши іменну лавку, доріжку чи інсталяцію у старому парку

Долучитися до порятунку Поморянського замку можна придбавши іменну лавку, доріжку чи інсталяцію у старому парку

Цьогоріч Поморянський замок отримав справжню надію на порятунок. Три мільйони гривень для нього передбачено в обласній програмі збереження культурної спадщини Львівської обласної ради. Ще два мільйони має надійти з обласного екологічного фонду — на фінансування першого етапу робіт із відновлення замкового парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва. Проте ця сума надійде, за умови співфінансування від благодійного фонду «Спадщина.УА» у розмірі 600 тисяч гривень. Аби зібрати такі кошти, фонд оголосив фандрейзингову кампанію #врятуйзамок.

“Держава — це також ми з вами. І тому відповідальність за збереження та відродження культурної спадщини України — на кожній окремій особі, на кожній окремій організації. Якщо ми хочемо зберегти спадщину, маємо це робити всі разом. На відродження Поморянського замку піде не один рік. Проте відомо, що об’єкт живе тоді, коли переступають його поріг. Тому цією ініціативою додаємо ще один акцент — на територію замку. А це — парк, площею 7 га, що має статус парку пам’ятки садово-паркового мистецтва ХІХ століття”, — каже голова  БФ «Спадщина.УА» Ганна Гаврилів.

Наразі, для Поморянського замку проектна документація на парк розроблена та погоджена. Кошторисна вартість І черги робіт становить 11,2 млн гривень. Сюди увійшли  облаштування ставу, розчистка каналу по периметру території парку, санітарна очистка дерев, встановлення освітлення та благоустрій території (мощені та гравійні доріжки, влаштування інсталяцій, альтанок, дитячих майданчиків, паркових лав та інших тимчасових споруд).

На початок реалізації першої стадії робіт, куди входить влаштування центральної доріжки та супровідний благоустрій, в обласному бюджеті передбачено 2 мільйони гривень. Ще 600 тисяч має надійти з-поза бюджетних коштів. Їх “Спадщина.UA” і намагається залучити.

Щоб візуалізувати майбутнє замку, команда “Спадщина.UA” створила відео проєкту відновлення Поморянського велетня: https://we.tl/t-wUBi6GiLpi

“У межах розробки кампанії #врятуйзамок ми уже розглянули та апробували в малих групах кілька варіантів продуктів з благодійної крамнички, здійснили кілька експедицій на гранітні кар’єри Житомирщини, реалізували 5 толок на території парку за сукупною участю понад 100 волонтерів, уже завершуємо монтаж паркана, до фінансування якого станом на зараз долучилося уже понад 400 осіб. Ми запрошуємо всіх стати фундаторами парку шляхом придбання благодійних продуктів, благодійних внесків від фізичних осіб та спонсорської допомоги від юридичних осіб, натуральними внесками, поширенням інформації про нашу ініціативу у своїх середовищах”, — наголошує Ганна Гаврилів.

Як долучитися до порятунку замку:

Можна підтримати БФ, переказавши кошти:

Реквізити фонду:
БФ «Спадщина.УА», ЄДРПОУ 42206768
ПриватБанк, МФО 305299
UA283253210000026003053729255
ЯК СТАТИ ФУНДАТОРОМ ПРОЕКТУ:

#врятуйзамок — це: #бруківкадлязамку

станьте фундатором вмонтованої в паркову алею гранітної бруківки з гравірованим на ній вашим ім’ям. Благодійний внесок — від 1000 грн.

Посилання на акцію у благодійній крамничці: https://heritage-fund.com.ua/product/vriatuyzamok-brukivka/

#лавадлязамку

станьте фундатором розташованої на парковій алеї лави з гравірованим на ній вашим ім’ям. Благодійний внесок — від 15 000 грн.

Посилання на акцію у благодійній крамничці: https://heritage-fund.com.ua/product/vriatuyzamok-lava/

#брила

станьте фундатором реконструкції парку, і ваше ім'я буде вигравіруване на кам'яній брилі з граніту / піщаника, розташованій посеред парку поряд із озером в рамках інсталяції «Артефакт І».

Благодійний внесок — від 60 000 грн.

З юридичними особами укладаємо угоди про спонсорську допомогу.

Посилання на акцію у благодійній крамничці: https://heritage-fund.com.ua/product/vriatuyzamok-bryla/