Досягнення львівського чотирилапого патруля (фото)

Досягнення львівського чотирилапого патруля (фото)

Від початку 2018 року службові собаки були задіяні у розкритті 925 злочинів, скоєних на території Львова та області. З них 246 — були розкриті з допомогою чотирилапих — це, зокрема, вбивство, три випадки нанесення тяжких тілесних ушкоджень та 174 крадіжки. Окрім того, службові собаки допомогли у розшуку зброї, боєприпасів, вибухових та наркотичних речовин, — інформує Нацполіція Львівщини.

Усього в Кінологічному центрі Головного управління Національної поліції у Львівській області службу несуть вісімнадцять собак. З них — три спеціальні собаки зі спеціальністю «пошук вибухових речовин та зброї», два спеціальних собаки зі спеціальністю «пошук наркотичних речовин», один — «пошук тіл», інші — розшукові собаки. Справжніми «зірками» розшуку є службові собаки «Барс», «Чінзана» та «Оскар».

17 травня, у Стрийський відділ поліції, надійшло повідомлення про крадіжку з будинку місцевого мешканця, що сталась в одному з сіл району. На місце події скерували інспектора-кінолога зі службовим собакою «Рекс». Пес, взявши слід, пройшов близько кілометра та привів правоохоронців до будинку 38-річного односельчанина потерпілого, де, під час санкціонованого обшуку, поліцейські виявили викрадене майно. До скоєння крадіжки, також, виявився причетним 49-річний місцевий мешканець, неодноразово судимий за скоєння тяжких злочинів. 



19 червня, у Миколаївське відділення поліції, надійшло повідомлення про безвісті зниклу 81-річну мешканку одного з сіл району. На місце пригоди скерували кінолога зі службовим собакою «Бріа». Собака обнюхавши місце, де востаннє бачили розшукувану, взяв слід та, пройшовши польовою дорогою близько семи кілометрів, у полі за чагарниками виявив жінку.

31 липня, до правоохоронців  надійшло повідомлення про підозрілий пакунок, виявлений біля офісної будівлі у Львові. На місце події скерували інспектора-кінолога зі службовим спеціальним собакою породи «Лабрадор ретрівер» «Чінзана». Собака, обнюхавши пакунок, своєю поведінкою вказала правоохоронцям на наявність у ньому вибухової речовини. Експерти-вибухотехніки знешкодили небезпечний предмет.

1 вересня, у Самбірське відділення поліції, надійшло повідомлення про крадіжку з гаража, що належить мешканцю одного з сіл району. Заявник повідомив про викрадення скутера, велосипеда, колекційних монет та електроінструменту. На місце події був скерували кінолога зі службовим собакою «Граф». Пес взяв слід у гаражі, пройшов близько ста метрів до глибокої канави, де знайшов рукавички, якими користувались зловмисники. Обнюхавши рукавиці, пес взяв слід та попрямував в сторону залізничної колії, перейшов її, пройшов ще близько кілометра та привів поліцейських до мішків з викраденим майном. Проте, на цьому пес не завершив роботу, а попрямував до лісосмуги і далі на автодорогу «Самбір–Львів», де було виявили викрадений скутер «Хонда». Далі поліцейські встановили трьох зловмисників, причетних до скоєння крадіжки.