Двоє малолітніх хлопчиків босоніж подолали 10 км втікаючи від жорстокого вітчима (ФОТО)

Двоє малолітніх хлопчиків босоніж подолали 10 км втікаючи від жорстокого вітчима (ФОТО)

Одеські правоохоронці з’ясовують, що змусило рідних братиків 6 і 12-ти років бігти за 10 кілометрів від домівки. Дітей з Вінничини, які йшли босоніж, виявили вздовж однієї з доріг на Одещині, повідомили «Варта1» в Нацполіції Одеської області.

«Про хлопчиків у поліцію повідомили пересічні громадяни, які їхали на автомобілі по трасі й звернули увагу, що вони самі йдуть вздовж дороги без взуття. Ми поїхали до місця, на яке орієнтовно вказали люди, та розшукали дітей. При наближенні машин вони ховалися у придорожніх насадженнях. Коли ми запитали, чого ті бояться, у відповідь почули: повернення додому у Вінницьку область», — розповіла начальниця сектору ювенальної превенції Подільського районного управління поліції Катерина Нігрецкул.

Братики розповіли, що живуть із меншою сестричкою, мамою та вітчимом, який їх нібито ображає. І це стало причиною того, що вони пішли шукати прихистку в бабусі, яка живе у Балті, Одеської області.

Ювенали розшукали літню жінку. Виявилося: онуки — часті гості в її домі, тому вона мала всі необхідні речі, щоб перевдягнути їх.

«Про ситуацію, що склалася, ми сповістили колег із сусідньої області. На той час повідомлення про зникнення з дому дітей їм не надходило. Зараз поліцейські шукають матір хлопчиків, аби з’ясувати, що все-таки сталося в їхній родині. Поки ж Ваня та Сашко залишатимуться з бабусею», — зазначила Катерина Нігрецкул.