Димінський просить закрити кримінальну справу щодо смертельної ДТП

Димінський просить закрити кримінальну справу щодо смертельної ДТП

Галицький районний суд Львова зобов’язав прокуратуру розглянути клопотання захисту бізнесмена, президента футбольного клубу «Карпати» (Львів) Петра Димінського, підозрюваного в причетності до смертельної дорожньо-транспортної пригоди, про закриття кримінального провадження. Про це інформують «Українські Новини».

Адвокат бізнесмена повідомив суду, що, 17 вересня, прокуратура Львівської області відмовилася закрити справу.

Він вважає це рішення незаконним і просить суд зобов’язати прокуратуру закрити кримінальне провадження.

Захист Димінського впевнений, що в цій справі немає складу злочину.

Суд частково став на бік захисту, зазначивши, що прокуратура не мотивувала належним чином свою відмову в закритті справи, а саме, не вказала інформацію про терміни розслідування.

З огляду на це, у кінці вересня, суд зобов’язав прокуратуру повторно розглянути клопотання захисту про закриття кримінального провадження і винести по ньому мотивоване рішення.

Рішення суду оскарженню не підлягає.

Головне управління Нацполіції у Львівській області призупинило розслідування кримінального провадження проти бізнесмена Димінського, у зв’язку з його розшуком.

У 2018 році Інтерпол відмовився оголосити його в міжнародний розшук.

Димінський підозрюється у скоєнні дорожно-транспортної пригоди у Львівській області, 18 серпня 2017 року, у результаті якої загинула жінка.

Раніше, за підозрою у скоєнні ДТП, був заарештований охоронець бізнесмена Андрій Борщ, але потім було встановлено, що він не знаходився за кермом автомобіля і обмовив себе.