В Джидді Єрмак провів зустрічі із 30 делегаціями

Переговори за участю Андрія Єрмака в Саудівській Аравії

В Джидді Єрмак провів зустрічі із 30 делегаціями

Під час зустрічі в Джидді (Саудівська Аравія) щодо реалізації української формули миру, що відбулася 5–6 серпня, керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів зустрічі з головами понад 30 делегацій.

Про це йдеться на сайті президента

Зокрема, 5 серпня відбулися двосторонні зустрічі з главами делегацій США, Саудівської Аравії, Фінляндії, Японії, Катару, Франції, ФРН, Іспанії, Норвегії, Туреччини, Польщі та Словаччини.

Під час обговорення з радником з питань національної безпеки президента США Джейком Салліваном було обговорено першочергові оборонні потреби України, зокрема щодо посилення української ППО для захисту портової інфраструктури Півдня України.

Разом із тим співрозмовники узгодили спільні дії в контексті реалізації Формули миру та підготовки до Глобального саміту миру. Відбувся обмін думками щодо підсумків Вільнюського саміту НАТО й подальших кроків на шляху до інтеграції України в Альянс.

Під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ Японії Сігео Ямадою Єрмак висловив сподівання на започаткування невдовзі переговорів щодо укладення двосторонньої угоди про безпекові гарантії для України – у розвиток ухваленої у Вільнюсі Спільної декларації «Групи семи».

Читайте також: Прокурори в суді домоглися арешту майна громадянина рф, вартістю 16,6 млн грн

Під час переговорів із дипломатичним радником президента Франції Еммануелем Бонном ключову увагу було приділено безпековій підтримці України з боку Парижа, зокрема посиленню ППО для захисту портової інфраструктури на Півдні країни. Співрозмовники також обговорили залучення Франції до практичної реалізації Української формули миру та підготовки до Глобального саміту миру

війнапереговориЄрмакСаудівська Аравія