Глава НБУ Шевченко втік з України

Невідомо чи повернеться…

Глава НБУ Шевченко втік з України

Голова національного банку Кирило Шевченко, який підозрюється у розкраданнях коштів «Укргазбанку», виїхав з України і перебуває за кордоном.

Про це «Українським Новинам» повідомили джерела у правоохоронних органах.

«Він за кордоном», — повідомили співрозмовники.

За даними джерел, Шевченко вже кілька тижнів перебуває за межами України.

Наразі невідомо, коли він повернеться в Україну.

Як повідомили джерела, в рамках розслідування кримінального провадження щодо розкрадання коштів Укргазбанку, антикорупційні органи провели ряд обшуків, у тому числі, за місцем проживання Шевченка.

САП повідомила про підозру голові НБУ Шевченку у розкраданні коштів в «Укргазбанку». Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Національним антикорупційним бюро України викрито протиправну діяльність службових осіб державного АБ «Укргазбанк», яка призвела до збитків в сумі понад 206 млн гривень.

Встановлено, що керівництво банку, володіючи інформацією про укладені з великими клієнтами договори банківського обслуговування, використали її для розкрадання грошових коштів.

Слідством встановлено, що впродовж 2014–2019 років за цією схемою 52 фіктивним агентам безпідставно перераховано грошові кошти державного банку в сумі понад 206 млн гривень.

На сьогоднішній день у вказаному кримінальному провадженні про підозру повідомлено 5 основним фігурантам даного злочину, серед яких діючий Голова Національного банку України, колишні та чинні високопосадовці банківських установ.

4 жовтня голова НБУ Шевченко подав у відставку.

Як повідомлялося,  український банк вдвічі збільшив комісію за перекази між картками.

НБУбанкобшукУкргазбанкрозкрадання коштівКирило Шевченко