Український банк вдвічі збільшив комісію за перекази між картками

Що це значить та чому

Фото ілюстративне

З 1 жовтня «ПриватБанк» збільшив тариф за надсилання міжнародних P2P-переказів із гривневих карток на міжнародні до 4 %. Про це повідомили у пресслужбі фінустанови.

«Від 1 жовтня ми вимушені тимчасово підвищити тарифи на деякі види міжнародних переказів. Це вимушений крок для запобігання спекуляції на різниці курсів. Новий тимчасовий тариф за надсилання міжнародних P2P-переказів із гривневих карток на закордонні становить 4 % (мінімум 50 грн)», — зазначили у банку.

До цього «ПриватБанк» дозволяв переказувати іноземну валюту з гривневих карток за кордон за картковим курсом на суму 30 тис. грн. Зокрема, 15 тис. грн можна було переказувати на картки не банків, таких як «Wise» чи «Revolut».

Раніше тариф становив 2 %. Однак новий тариф у 4 % дійсно «тимчасовий», оскільки діятиме усього 4 доби: вже з 5 жовтня НБУ взагалі забороняє P2P-переказів із гривневих карток на закордонні.

З тарифом у 4 % українці найближчими днями можуть надсилати долар за кордон за фактичним курсом у майже 39 грн/$.

Від середи, 5 жовтня, такі операції будуть заборонені. Громадяни України зможуть відправляти валюту за кордон лише з валютних карток.

Раніше експерт розповів, в якій валюті краще не тримати заощадження.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена