Голові сільської ради, якого затримали на хабарі 33 тис грн, загрожує до 10 років позбавлення волі

Голові сільської ради, якого затримали на хабарі 33 тис грн, загрожує до 10 років позбавлення волі

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, припинили корупційний «бізнес», налагоджений головою однієї з сільських рад Львівщини. Про це інформує Відділ комунікації поліції Львівської області за матеріалами УЗЕ у Львівській області.


Встановлено, що посадовець вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 33 тисячі гривень за сприяння у прийнятті рішення про надання згоди на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для індивідуального дачного будівництва на території сільської ради. Частину коштів зловмисник одержав готівкою, а решта були перераховані на вказаний ним розрахунковий рахунок.



Прокурор Львівської області повідомив голові сільської ради про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище).


За такі дії передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.