"Готові самостійно спалити": львів'яни не можуть добитися виконання рішення виконкому з демонтажу самобуду

"Готові самостійно спалити": львів'яни не можуть добитися виконання рішення виконкому з демонтажу самобуду

Жителі району «Під Голоском» готові вже самостійно спалити незаконну забудову через бездіяльність міськради. Питання перебувало під особистим контролем керівника «Адміністрації міського голови» Євгена Бойка, який постійно запевняв, що справа зрушиться. Прот це йдеться у матеріалі Еспресо Захід.

Міська влада під тиском місцевих мешканців погодилася винести питання про демонтаж на засідання виконкому і встановити терміни.

Коли прийшов час виконувати зобов’язання, пресслужба так і не змогла знайти відповідального чиновника, який міг би прокоментувати, чому цього не зроблено, а Євген Бойко просто перестав відповідати на дзвінки й запити.


Інформацію вдалося дізнатися лише від робочої групи з активістами району Під Голоском, за підсумками її засідання, яке відбулося вчора, 1 грудня, інформує видання.


На нараді була присутня, зокрема, керуюча справами виконкому Наталія Алєксєєва. Вона лише визнала бездіяльність влади, зсилаючись на те, що жоден підрядник не хоче братися за таку роботу.


Натомість активісти нагадали їй, що десятки разів зверталися до влади ще на етапі, коли тут зрізали дерева, коли було привезено старий будівельний вагончик, коли починалося його облаштування – тоді не було жодної реакції.




"Тепер нехай Бойко та Зубач (заступник міського голови Львова Любомир Зубач. – Ред.) сідають в екскаватор і починають демонтаж. Інакше люди готові просто спалити цю споруду, але після того вони зберуться, підуть під Ратушу й питатимуть, чому чиновники цього не зробили", – зазначають мешканці району у коментарі  Еспресо. Захід.




Нагадаємо, вагончик в одному з небагатьох скверів у районі Підголоско у Львові з'явився ще напередодні Великодня. Громада відразу забила на сполох. Адже виник він тут незаконно, захопивши значну частину зеленої зони. Спочатку посадовці та церковні інституції начебто підтримали людей, але розвиток подій засвідчив, що це лише показові кроки.

На чисельні запити представників громади чиновники та правоохоронці лише подавали відписки, перекладаючи відповідальність один на одного.

Ще 12 вересня активісти зустрілися з Владикою Епіфанієм, якому передали листа з проханням вирішити конфлікт з незаконним захопленням землі священниками його Церкви.

Уже 24 вересня виконком ЛМР звернувся до них з вимогою добровільно демонтувати вагончик до 7 жовтня.

Питання виносилось на засідання минулого виконкому, 22 жовтня, але його перенесли на прохання представників Львівської єпархії ПЦУ.

Рішення про демонтаж все ж було прийняте на засіданні виконкому 28 жовтня. Тоді влада взяла на себе зобов’язання зробити це впродовж 30 днів, тобто до 28 листопада.