Капітальний ремонт вулиць Львова у 2020 році: розпочато ремонт вулиць Хуторівка, Д. Апостола і Миколайчука (відео)

Капітальний ремонт вулиць Львова у 2020 році: розпочато ремонт вулиць Хуторівка, Д. Апостола і Миколайчука (відео)

У Львові розпочато роботи з капітального ремонту великих вулиць. Зокрема, тривають роботи на вул. Д. Апостола, Миколайчука та Хуторівка.

Ремонт на вул. Хуторівка проводить підрядна організація ТзОВ «Онур», на замовлення ЛКП «Львівавтодор». Договірна вартість робіт становить 125,5 млн гривень. тиватимуть роботи до 30 вересня 2020 р.

Під час капітального ремонту на вул. Хуторівка буде проведено заміну всіх комунікаційних мереж, облаштування дощової каналізації, влаштування контактної мережі тролейбуса, велосмуги, світлофорних об’єктів, зупинки громадського транспорту, заміну опор вуличного освітлення і влаштування благоустрою.

Як зазначає Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, у зимові місяці проводитимуть роботи лише із заміни інженерних мереж. А вже настанням стабільно теплої плоди проводитимуть асфальтування.

«Цьогоріч у Львові буде велика кампанія щодо капітального ремонту доріг. Зокрема, ми відновили роботи на вул. Миколайчука, і продовжуються робот на вул. Д. Апостола. З 27 січня також тривають роботи з ремонту вул. Хуторівка. Розпочинаємо з ремонту інженерних мереж, які розміщені на газонах, тому вулицю не перекриватимуть для руху транспорту.

Також розпочинаємо роботи на вул. Т. Шевченка. Будемо облаштовувати квазікільце — від вул. Залізничної до вул. Левандівської.

Щодо вул. Шевченка, то її робитимемо в три черги. Перша черга — це квазікільце. Друга черга — ремонт від церкви св. Анни і до вул. Ярослава Мудрого та вул. Залізняка.

У лютому плануємо відновити роботу на вул. Курмановича. Минулоріч на цій вулиці ми постелили нижній шар асфальту. Цьогоріч постелимо верхній шар, облаштуємо хідники, газони.

Щодо великих об’єктів, то цьогоріч розпочнемо ремонтні роботи на вул. С. Бандери, вул. Б. Хмельницького. Також будемо проводити ремонт вул. Чернівецької.

Також цьогоріч маємо відремонтувати два мости. Перший — це міст на вуд. Головатого-Сулими. Тендер ми провели минулого року, а роботи проводитиме у 2020 р. Другий міст, який має стратегічне значення — це міст на вул. Шевченка-Ковча. Зараз проєкт на експертизі, і оєрієнтовно у травні розпочнемо там роботи.

У планах на цей рік також проєктування і ремонт вул. П. Орлика і вул. Б. Грінченка.

Зимою робимо тільки інженерні мережі, а асфальтувати будемо, коли будуть належні погодні умови.

Також у кітні районні адміністрації розгорнуть велику роботу щодо поточного ремонту доріг. Вулиц робитимуть великими картами — від бордюра до бордюра. Також упродовж року проводитиуть капітальний ремонт хідників і дворів», — розповіла Ірина Маруняк.

На проєктування і капітальний ремонт цих вулиць буде витрачено близьуого 1 млрд гривень. Крім того, передбачено кошти районним адміністраціям на поточний ремонт у сумі 63 млн гривень і на капітальний ремонт близько 40 млн гривень кожній адміністрації.

«Вул. Миколайчука плануємо повністю завершити до вересня цього року. Також цього року буде завершено облаштування велодоріжок на вул. Княгині Ольг і на просп. Чорновола», — додала вона.