Кого львів’яни бачать новим мером. Свіжа соціологія

Кого львів’яни бачать новим мером. Свіжа соціологія

25 жовтня цього року відбудуться чергові вибори до місцевих рад. Станом на середину липня львів’яни уже частково визначились з кандидатами. Про це свідчать результати дослідження, які проводила соціологічна група «Рейтинг» 3-12 липня.

Так, серед кандидатів на посаду міського голови Львова лідером є Андрій Садовий, якого підтримують 38,1 % тих, хто визначився і взяв би участь голосуванні. Руслана Кошулинського підтримали б 17,9 % таких опитаних, Олега Синютку13,8 %, Ігоря Зінкевича10,7 %, Володимира Гірняка5,4 %, Ярослава Рущишина3,4 %, Ігоря Васюника3,4 %. Рейтинг іншихнижче 2 %. Тих, хто не визначився,близько 16 %.

Загалом львів’яни так наразі ставляться до кандидатів на посаду міського голови:


Інших політиків не знають більше 70 % опитаних. У динаміці за останні чотири роки ставлення до міського голови Львова Андрія Садового практично не змінилося (41–43 %). Натомість покращилося до Руслана Кошулинського (з 18 % до 32 %) та Олега Синютки (з 17 % до 25 %).

Моделювання другого туру мерських виборів показало, що за умови виходу до нього Андрія Садового та інших потенційних кандидатів, діючий мер отримав би перемогу. У парі з Русланом Кошулинським з результатом45 % проти 32 %, у парі з Олегом Синюткою46 % проти 26 %, з Ігорем Зінкевичем46 % проти 25 %. Водночас слід враховувати, що від чверті до третини опитаних ще не визначилися з вибором або ж не хочуть брати участь у голосуванні у зазначених комбінаціях другого туру мерських виборів.

Аудиторія: мешканці Львівської ОТГ від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8 %. Терміни проведення: 3–12 липня 2020 р.