Кримінальна біографія Максима Плохого: Геращенко розповів деталі про луцького терориста

Кримінальна біографія Максима Плохого: Геращенко розповів деталі про луцького терориста

Підозрюваним у захопленні заручників в автобусі у центрі Луцька є 44-річний громадянин України, який назвав себе Макс Плохой, тиражуючи під цим псевдонімом відповідні вимоги.

Справжнє прізвище «Плохого» — Кривош Максим Степанович — раніше двічі судимий чоловік, який близько 10 років провів у виправних установах за скоєння низки тяжких злочинів.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, у «Facebook».

«Підозрюваним у захопленні заручників є громадянин України, Кривош Максим Степанович 06.11.1975. Уродженець селища Гай, Оренбурзької області, Російської Федерації. Раніше двічі судимий і відбув покарання у вигляді позбавлення волі сукупним терміном близько 10 років у виправних установах за скоєння низки тяжких злочинів», — повідомив Геращенко.



За  даними Геращенка йдеться про такі справи: «17.06.1994 Луцький міський суд Волинської області — ст. 142 ч. 2 (розбій); ст. 143 ч. 2 (шахрайство) ст. 144 ч. 2 (вимагання), ст. 222 ч. 1 і ч. 3 (незаконне носіння, зберігання, придбання, виготовлення і збут вогнепальної або холодної зброї, бойових припасів і вибухових речовин). 07.11.2005 Луцький міськрайонний суд Волинської області — ст. 222 ч. 1 (шахрайство з фінансовими ресурсами), ст. 257 (бандитизм), ст. 189 ч. 4 (вимагання), ст. 263 ч. 1 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)».



За даними видання «Слідство.Інфо», у 2015 році Кривош зареєстрував торговельний знак з підписом «Я могу». Такий же знак зображено й на книжці «Философия преступника» авторства начебто Максима Плохого, а також на футболці, в яку на фото в соцмережі «Вконтакте» вдягнений «Плохой». Зазначимо, що у своєму акаунті в «Twitter», де користувач Максим Плохой опублікував список своїх вимог, він також підписав себе автором цієї книги.

Відповідно до документу, який є у розпорядженні «Слідства.Інфо», у листопаді 2005 року Максима Кривоша засудили до 8,5 років за ґратами з конфіскацією майна. Статті, за якими Кривош отримав покарання, стосуються незаконних зберігання та поводження зі зброєю, а також бандитизму та вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або було вчинене організованою групою.

Схоже про себе розповідає й «Максим Плохой» у своїй книзі. За його словами, у 2006 році його звинуватили у бандитизмі, незаконному зберіганні зброї та самовільному присвоєнню владних повноважень чи посадового звання. Як розповідав Плохой у своїй книжці, він використовував уніформу спецпідрозділу «Беркут».

Покарання він начебто відбував у Сокальській виправній колонії.

До того, відповідно до книжки, також перебував за гратами — у 18 років його засудили до шести років за ґратами.