Відповідаючи на питання журналістів, Кулеба запевнив, що зараз важливо говорити про онлайн-безпеку не лише з дітьми, але і з дорослими. Адже іноді батьки самі піддають синів і дочок небезпеці.

Уповноважений з прав дитини заявив, що вважає контент, який виготовляли і публікували дорослі, використовуючи своїх дітей, неприпустимим і таким, що порушує їх права. Адже він може шкодити не тільки дітям, які його створюють, а й тим, які спостерігають за ними та наслідують.

«Я звернувся в МВС, Генпрокуратуру, кіберполіцію, соціальні служби для встановлення фактів та  реагування на них. Зараз кримінальне провадження відкрито і розслідування триває», — заявив уповноважений з прав дитини.

Микола Кулеба розповів, що, наразі, немає такого контенту, який публікували раніше. Але додав, що завдання соцслужб та правоохоронців контролювати ситуацію. Адже межа «дозволеності» в інтернеті та в законодавчому полі дуже розмита.

Він пояснив, що інколи батьки не бачать межі, коли розвага перетворюється на експлуатацію сина або дочки.

На думку психологів, не останню роль в такому положенні справ грає той факт, що сьогодні часто вихованням дітей займаються не батьки а... Інтернет або вулиця. Більше того, мами і тати часом забувають про свою роль друга і наставника, зате починають активно використовувати дітей для зйомки власних влогів, а в гонитві за «лайками» порушують особисті кордону та права дитини.

Це вже не кажучи про педофілів та інших злочинців, які можуть натрапити діти в Інтернеті і відстежують викладені відео. Ці люди бачать, що дитина з дитинства звикла до зйомок, і можуть обманом виманити у нього/неї непристойні фото, а потім ними ж його шантажувати.

Додамо, що малолітні блогери зустрілися після майже 2 місяців розлуки й знову опублікували спільні фото у соцмережах. Мілана написала, що Паша подарував їй ведмедика.