Лайнер мрії виконав перший регулярний рейс до Львова (фото)

Лайнер мрії виконав перший регулярний рейс до Львова (фото)

«Boeing 787 Dreamliner» (лайнер мрії) польської авіакомпанії «LOT» 12 листопада вперше виконав регулярний рейс з пасажирами до Львова з Варшави, пише аvianews.com.

Традиційно авіаперевізник використовує на маршруті середньомагістральні або регіональні авіалайнери, у той час як 787 може перевозити 252 людини в компонуванні трьох класів.

Однак його використання в цей раз було пов’язано не з високим попитом серед пасажирів, а необхідністю доставити великий обсяг вантажів для клієнтів «Нової пошти» — більш як 10 тонн.

Авіалайнер перевіз відправлення з Нью-Йорка до Варшави, де в літак довантажили пасажирів і відправили до Львова. Така логістика пов'язана з відсутністю прямих рейсів між Україною і США, які були перервані після початку пандемії COVID-19.



Фото: Юра Танчин

Вона також привела до зниження числа регулярних рейсів з пересадками у великих транзитних аеропортах Європи, через що поштові оператори були змушені перебудовувати канали доставки.

Наприклад, «Meest Express» замовив у «LOT» два чартерних вантажних рейси, після чого авіакомпанія доставила безпосередньо з Нью-Йорка до Львова 23 жовтня і 5 листопада вантажі на борту «Boeing 787».