Лаву підсудних поповнять керівники лісопідприємства, які розікрали півмільйона коштів

Лаву підсудних поповнять керівники лісопідприємства, які розікрали півмільйона коштів

На Львівщині судитимуть організаторів злочинної групи, до складу якої входили керівники територіального комунального лісопідприємства. 


Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.


Вони налагодили схему розкрадання коштів в особливо великих розмірах.


Як встановили правоохоронці, впродовж 2013-2015 років до каси господарства приватні підприємці неодноразово вносили готівкові кошти у якості оплати за лісову продукцію.


Керівник підприємства разом з інженером та головним бухгалтером підробляли документи, за якими ці гроші начебто були повернені покупцям. Фактично ж їх привласнювали та розподіляли між собою учасники злочинної групи. В результаті лісовому підприємству протягом зазначеного періоду були заподіяні збитки на загальну суму близько 660 000 гривень.


Директору, інженеру та головному бухгалтеру підприємства повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.