Лікарі борються за життя шістьох осіб, що отруїлися блідими поганками

Лікарі борються за життя шістьох осіб, що отруїлися блідими поганками

Стан усіх постраждалих, за словами медиків, вкрай важкий. Про це повідомляє  ZAXID.NET.


Львівські медики зараз бюрються за життя шести людей, в тому числі і 15-річного підлітка, які ймовірно отруїлися блідими поганками. П'ятеро постраждалих, в тому числі і цілу сім’ю з трьох осіб, привезли до Львова з Радехова. У реанімацію також потрапив і мешканець Жидачівського району.


Серед отруєних грибами – ціла родина з Радехова, батько, мати і син-підліток, а також їхня сусідка, яка разом з цією сім’єю вживала гриби. Всіх їх, за винятком підлітка, доправили до реанімації Львівської обласної клінічної лікарні. 15-річного хлопця шпиталізували у реанімації Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру («Чорнобильська лікарня»).


Як розповів ZAXID.NET у неділю ввечері в. о.завідувача реанімаційного відділення ЛОКЛ Орест Юрчук, зараз там з підозрою на отруєння ймовірно блідою поганкою, перебуває п’ятеро дорослих. Серед них батьки хлопчика з Радехова і їхня сусідка, які їли одну грибну страву. Ще двоє: один також житель Радехова, другий – з Жидачівського району, які також отруїлися грибами, але споживали їх окремо. У всіх стан вкрай важкий.


Як повідомила ZAXID.NET завідувачка відділення анестезіології, інтенсивної терапії та реанімації Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Ірина Щуровська, 15-річного хлопця до них привезли увечері в п’ятницю. Стан вкрай важкий. У нього є печінкова недостатність. Результатів аналізів ще нема, але за симптоматикою лікарі підозрюють, що він разом зі своїми батьками та сусідкою отруївся блідою поганкою.