Львів'янин вдосконалив хімічні грілки для військових: як вони працюють

Грілки отримали багато позитвиних відгуків

Львів'янин вдосконалив хімічні грілки для військових: як вони працюють

Львів'янин Олександр Петрянич покращив технологію звичайних хімічних грілок, якими активно користуються військові, щоб зігрітися в холодну погоду.

За 2 місяці роботи не було негативних скарг від військових, що грілки недостатньо або ж забагато гріли. Ініціатива отримала багато позитивних відгуків від волонтерів та благодійних фондів.

У складі порошку для грілки: активоване вугілля, сіль, залізний порошок та вода.

«Вони містять в собі активоване вугілля, залізо та речовини, які тримають тепло. Ти відкриваєш пакет, туди потрапляє повітря, і мішечок нагрівається до 50 градусів. Тепло тримається упродовж 8 – 10 годин. Потім потрібно витягнути з рукавиці, помнути мішечок, щоб в нього потрапило повітря», – сказав Петрянич.

Грілки можна використовувати як для рук, так і для ніг та інших частин тіла, в тому числі підкладати для шиї та попереку. 

Розроблено невеликі мішечки 5 на 5 сантиметрів, які можна покласти в шапку, щоб вуха не мерзли.

Продукція сертифікована і безпечна.

«Я маю документ, який підтверджує, що це може продаватись. Тобто, це не є кустарне виробництво. Головне, щоб винахід помагав як цивільним, так і військовим. Ідея була не просто донатити на ЗСУ. Так ти бачиш більший відгук від людей, яким це реально допомогло: руки, ноги не замерзли», – сказав Олександр Петрянич.

Ціна 1 пакета – 70 гривень, для військових грілки продають за собівартістю: на 20 гривень дешевше.

Замовити можна на сайті: https://petrianych.com/

війнаРФРосіягрілкильвівянин