Львів планує придбати 100 тролейбусів із автономним ходом

Львів планує придбати 100 тролейбусів із автономним ходом

У понеділок, 13-го травня, Львівська міська рада підписала мандатний лист з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC). Підписаний лист дає змогу говорити про потенційно одне з найбільших за всю історію залучення коштів міжнародної фінансової інституції у розвиток міста.

Про це інформує пре-служба ЛМР. 

Отож, Міжнародна фінансова корпорація (МФК) розглядає можливість реалізації наступних заходів у Львові:

1. Технічна допомога місту (консалтинг, оцінка, дослідження по транспорту).

2. Фінансування проектів міста — 50 млн євро:


Процентна ставка: 4,99 — 5,5 %.

Терміни погашення: 13 років, 3 роки — пільговий період.

«Попередня ідея була закупити 100 електробусів, але враховуючи, що у нас є 130 км тролейбусної контактної мережі, тому для того, щоб оптимізувати витрати, було прийнято рішення закупити тролейбуси з автономним ходом, які зможуть заряджати свої батареї, коли їхатимуть під дротами, і виїжджати до 15 км з-під дротів. Це означає, що без добудови тролейбусних ліній ми зможемо забезпечити доїзди електротранспорту у густо заселені райони, де немає контактної мережі. У такий спосіб ми також зможемо оптимізувати рух тролейбусів і автобусів, щоб вони не дублювали одні одних. Отож, плануємо до кінця цього року пройти усі погодження і всі паперові процедури і провести тендер на закупівлю 100 тролейбусів, щоб вже з наступного року розпочалася поставка тролейбусів. Плануємо розбити терміни поставки на 3 роки, щоб це було планово і поступово і ми встигали належним чином підготувати базу обслуговування нових одиниць і провести навчання водіїв», — розповів Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР.

Зазначимо, що сьогодні відбувся один з перших етапів співпраці — підписання мандатного листа — договору про наміри, а вже згодом місто та МФК розглянуть можливість підписання кредитного договору.