Львів закупить 250 електробусів (фото)

Львів закупить 250 електробусів (фото)

Сьогодні, 10 вересня, у Львові підписали меморандум щодо закупівлі 250 електробусів для потреб міста.

Як повідомили у пресслужбі ЛМР, метою меморандуму є комплексне вирішення питання організації пасажирських перевезень на регулярних міських автобусних маршрутах та задля екологічної безпеки Львова та комфорту мешканців. Зокрема, він передбачає, що упродовж наступних трьох років 200 електробусів закуплять приватні перевізники, а 50 — місто.

«Прорахувавши, що електробус в експлуатації у декілька разів дешевший, ніж автобус, перевізники домовились з »Електроном« про ексклюзивні умови на виробництво електробуса, адаптованого під потреби міст. Йдеться про 10-метрові електробуси з достатнім запасом ходу на цілий день роботи. »Електрон« готовий для цього окремо розробити технічну документацію, і зробити дуже добру ціну на електробуси для львівських перевізників. Тому приватні перевізники готові купити 200 одиниць за декілька років, тобто оновити практично весь свій рухомий склад. Так само ми хочемо і у ЛКП »Львівелектротранс« закупити, для початку, 50 електробусів», — зазначив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.







Усі фото: Романа Балука/ЛМР

Нагадаємо, 2 вересня 2020 року відбулося підписання контракту з переможцем тендеру на постачання місту Львову 10-ти нових низькопідлогових трамваїв, у рамках проекту «Міський громадський транспорт України» від Європейського інвестиційного банку.