«Львівелектротранс» знову без проведення тендеру замовив проектні роботи

«Львівелектротранс» знову без проведення тендеру замовив проектні роботи

У п’ятницю, 27 липня 2018 року, в системі «Прозорро» з’явилося оголошення про підписання договору між ЛКП «Львівелектротранс» та ПП «Львівелектросервіс» на розробку проектно-кошторисної документації на реконструкцію кабельної лінії – https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-07-27-000723-a. Вартість цього договору – 277955 грн. 08 копійок.

 

За майже 300 тисяч гривень «Львівелектротранс» замовляє проектно-конструкторську документацію із реконструкції кабельної лінії напругою 0,6 кВ від тягової підстанції по вулиці Івана Франка, 41 до фідерного ящика, розміщеного на площі Митній. Якщо вірити картам «Google», довжина цієї кабельної лінії складає біля одного кілометра. Отож, проект (не ремонт!) обійшовся «Львівелектротрансу» по ціні 300 грн. за кожен метр траси кабеля.

Щодо самої кабельної лінії, яку планується замінити, то вона живить трамвайну лінію по вулиці Личаківській, яку в 2011 році капітально реконструювали за кредитні кошти ЄБРР.

Це уже не перший випадок, коли при закупівлі послуг із розробки проектно-конструкторської документації «Львівелектротранс» уникає проведення процедури відкритого тендеру, а лише публікує на «Прозорро» повідомлення про проведення закупівлі. Перед тим «Львівелектротранс» провів закупівлю послуг із розробки проектно-конструкторської документації на реконструкцію тролейбусних ліній теж оминувши проведення тендеру.

Приватне підприємство «Львівелектросервіс», у якого закуплено проектні послуги, має статутний фонд у 3000 грн. Його засновниками є львів’яни Мар’ян Горбань і Микола Савчин. Компанія має власний сайт, де вказано, що підприємство займається електровимірювальними роботами, монтажем кабельних і повітряних ліній, трансформаторних підстанцій та щитів, а також проектними роботами. Отже, не виключено, що і саму заміну кабеля «Львівелектротранс» доручить цьому підприємству.