Львівській фабриці повидла офіційно дали дозвіл на будівництво (фото)

Львівській фабриці повидла офіційно дали дозвіл на будівництво (фото)

ДАБІ України надала дозвіл на будівництво «Jam Factory Art Center». Після чотирьох відмов від ДАБІ, «Jam Factory Art Center» врешті отримав остаточний дозвіл на будівельні роботи, які передбачають реставрацію та реконструкцію цього приміщення. Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Ще 29 грудня 2018 року Львівська міська рада погодила реконструкцію «Фабрики повидла» («Jam Factory»). У листопаді 2019-го року команда Фабрики отримала дозвіл на початок підготовчих будівельних робіт. Знадобився рік та 5 спроб подання документів до ДАБІ, щоб отримати схвальне рішення 29 вересня 2020 року. Цей день стає відправною точкою для повномасштабних будівельних робіт. Початок будівництва заплановано уже цього місяця.

З причини піврічного очікування на погодження документів етап завершення реконструкції, реставрації та будівництва перенесено на 2022 рік.



Увесь цей час робота в інституції тривала та буде продовжуватись. Впродовж цих років, тут встановлювали міжнародні партнерства, розширювали команду, організовували резиденції та інші культурні проєкти.

Мети команди «Jam Factory» — відкриття міждисциплінарного центру сучасного мистецтва, який через свою діяльність відображатиме процеси в українському та міжнародному мистецтві і культурі, формуючи сприятливі умови для презентації та розвитку різних видів мистецтва.

Нагадаємо, «Jam Factory Art Center» — це центр сучасного мистецтва у Львові. Інституція функціонуватиме у ревіталізованому комплексі будівель Фабрики Повидла (оригінально: Фабрики алкогольних напоїв «Йозеф Кронік і Син»), що знаходиться на перетині вулиць: Богдана Хмельницького, Механічної та Новознесенської.

Частина об’єкту є пам’яткою архітектури місцевого значення, фасад будівлі вежі буде відреставровано. У приміщенні спроектовано декілька виставкових кімнат, театр, внутрішній дворик, кафе та інші громадські приміщення. Виставковий простір матиме рухомі стіни. У блоці для театральних та музичних виступів передбачили репетиційні зали та повністю оснащені гримерки, приміщення для зберігання техніки та елементів сценографії.

Зараз «Jam Factory Art Center» проводить свою діяльність у суміжних із комплексом будівлях (просторі для мистецьких резиденцій «AIR Space»), у громадському просторі та партнерських майданчик.