Львівський лікар і ще десять його побратимів отримали поранення, евакуйовуючи одного пораненого воїна (ФОТО)

Евакуйовуючи одного пораненого отримали одинадцять «трьохсотих»

Львівський лікар і ще десять його побратимів отримали поранення, евакуйовуючи одного пораненого воїна (ФОТО)

Громадський активіст та військовослужбовець батальйону “Вовки Да Вінчі”, лікар зі Львова Олександр Ябчанка і ще десять його побратимів отримали поранення, евакуйовуючи пораненого, інфорсмує «Zmina».

За його словами, це відбулося, коли разом з побратимами він пішки на ношах під мінометним вогнем виносив одного пораненого бійця.

“Наш батальйон “Вовки Да Вінчі” здійснює штурмові дії. У нас поранений. Пораненого евакуйовують носилками вручну чотири людини до місця, до якого може підійти бодай якийсь транспорт. Ворог бачить з коптера нашу евакуацію і відпрацьовує туди з міномета. Наша група евакуації перетворюється на групу, що потребує евакуації. Далі ми вирушаємо на допомогу побратимам і самі потрапляємо під той самий міномет, що корегований з того самого коптера. Так, евакуйовуючи одного пораненого, ми отримали одинадцять трьохсотих”, – розповідає Ябчанка.

Активіст додав, що такої ситуації можна було уникнути.

“Евакуйовувати потрібно роботами. Робот у цьому випадку – це така рухома платформа, що керується дистанційно, має захист від легких уламків”, – написав Ябчанка.

Фото: ФБ/Олександр Ябчанка

Фото: ФБ/Олександр Ябчанка

Читайте також: з’явилося відео, як «Вовки Да Вінчі», серед яких лікар зі Львова, прикривають останню дорогу життя на Бахмут.

Бійці збирають кошти на евакуаційну платформу, щоб зменшити загрозу для тих військових, які евакуюють поранених побратимів.

 

 

лікарвійнаевакуаціяпораненняроботUkraineОлександр Ябчанка