Львівський спортсмен переміг п'ятиразового чемпіона світу та здобув "золоту" медаль для України (фото)

Львівський спортсмен переміг п'ятиразового чемпіона світу та здобув "золоту" медаль для України (фото)

Український каратист Станіслав Горуна виграв Європейські ігри-2019 у Мінську. У ваговій категорії до 75 кг. Горуна розбив п'ятиразового чемпіона світу та 11-разового чемпіона Європи азербайджанця Рафаеля Агаєва. Про це повідомили на сторінці Національного олімпійського комітету у мережі Твіттер.

[caption id=«attachment_132959» align=«alignnone» width=«441»] Фото: Станіслав Горуна, НОК України[/caption]

Станіслав Горуна, який не пропустив жодного небезпечного удару від легендорного спортсмена, здобув впевнену перемогу з рахунком 4:0 та приніс, таким чином, чергову «золоту» медаль для України на цих змаганнях. 

«Український каратист Станіслав Горуна, ставши чемпіоном у куміте до 75 кг, поставив золоту крапку у виступі збірної України на ІІ Європейських іграх у Мінську. Отже, ми завершуємо змагання у білоруській столиці із фантастичним доробком у 51 нагороду!» - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що вже п'ята нагорода з карате на Євроіграх для українських спортсменів та друга найвищого гатунку. 

Додамо, що 30-річний каратист Станіслав Горуна народився та проживає у Львові. Він є бронзовим призером Чемпіонату Європи 2018 року в індивідуальній та командній категорії. Срібний призер Чемпіонату Європи 2014 року, срібний призер Чемпіонату Європи 2017 року в індивідуаій категорії та бронзовий призер — в командному куміте, бронзовий призер Чемпіонату Світу 2014 року, триразовий переможець серії турнірів K1 PremierLeague (2013, 2014, 2017), шестиразовий чемпіон України з карате.

Майстер спорту міжнародного класу та капітан української національної збірної України з карате.