Мер Львова доручив дослідити спортивну функцію СТРЦ "Спартак"

Мер Львова доручив дослідити спортивну функцію СТРЦ "Спартак"

Виконавчий комітет Львівської міської ради переніс розгляд питання щодо надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами на вул. Гетьмана І. Мазепи, 1-Б. Зокрема, йшлося про споруду спортивно-торгово-розважального центру «Спартак». Зауваження висловив міський голова Андрій Садовий.

Про це повідомляє ІА «Дивись.info».

«У мене є питання. На сесії міської ради ми колись розглядали проблему, яка стосувалася цього комплексу. Наскільки я знаю, відбувся конкурс, який проводила обласна рада. Цей конкурс мав завдання з точки зору спорту на території колишніх басейнів. Коли ви зараз туди прийдете, то побачите там торговий комплекс, але не побачите спорту. Тому я попросив би підняти всі матеріали, які стосувалися конкурсу, запросимо на засідання виконавчого комітету членів конкурсної комісії та публічно виведемо на екран рішення, яке було прийняте тоді, і покажемо факт — те, що є зараз.

У мене є велике запитання: чому публічні конкурси, які відбуваються на території міста, не доводяться до кінця, і всі про це мовчать? Я пропоную перенести розгляд цього питання. А коли будемо розглядати питання конкурсу, ми до нього повернемось. Так буде чесно. Тому що взяти ділянку, взяти майно на пільгових засадах під великим прапором спорту і зробити там повноцінний торговий центр, віддавши лише декілька відсотків під спорт, — нечесно. Треба це питання переглядати і доплачувати у бюджети різних рівнів декілька десятків мільйонів, або ж приймати інші рішення», — заявив Андрій Садовий.

Міського голова дав доручення виконкому дослідити питання діяльності центру, зокрема його першочергової спортивної функції.