Міністр оборони пояснив чому на вулиці вручають повістки

Потрібно поповнювати втрати на фронті

Міністр оборони пояснив чому на вулиці вручають повістки

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що вручення повісток на вулиці законне, оскільки ЗСУ потрібно поповнювати втрати на фронті, а багато добровольців було ще у лютому-березні 2022 року. Про це Резніков сказав в інтерв'ю «Українській правді»

Працівники військкомату змушені видавати повістки чоловікам призовного віку на вулиці, оскільки багато з них не живуть за місцем своєї реєстрації та не стали на облік у місцевих центрах комплектування. 

«Якщо вони бачать чоловіка призовного віку, живого здорового, йому дається повістка і він зобов’язаний з’явитися. Це ж не означає, що завтра він буде мобілізований. Він має з’явитися показати документи, має бути спілкування. Може, він скаже: »так, вік у мене призовний, але в мене є якісь застереження, або в мене 4 дітей«. Окей, прийди, покажи і все», - сказав Резніков.

Найбільше добровольців було у лютому-березні 2022 року, проте інші повинні розуміти, що зараз триває мобілізація і якщо чоловік придатний до призову - він має бути готовим до служби в ЗСУ. 

«Є певні норми, які там вказані по чисельності, Генеральний штаб їх знає і ми працюємо в цих нормах. Йде системна й планова робота, поповнення запасів, відновлення втрат, адже, гинуть наші хлопці й дівчата, також поранені є. Але такого щось »вау«, як в Росії - ні, такого у нас немає», - додав Резніков.

Додамо, що раніше Резніков потрапив в скандал через закупівлі продуктів для військових, зокрема яйця.  Потім міністр пояснив, звідки взялися «яйця по 17 за штуку»

війнаРФРосіяРезніковповісткиОлексій Резніковповістки на вулиці повістки і мобілізація