МЗС України наполегливо рекомендує утриматися від поїздок в країни найбільш уражені COVID-19

МЗС України наполегливо рекомендує утриматися від поїздок в країни найбільш уражені COVID-19





Нашим громадянам рекомендують тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених коронавірусом COVID-19. Про це повідомляється на сайті МЗС України.

У міністерстві наголосили, що громадянам України, які продовжують перебувати у країнах, де зареєстровано випадки інфікування коронавірусом, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених захворюванням регіонів.

Також МЗС радить повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на вебресурсі «Друг» та слідкувати за рекомендаціями щодо ситуації в окремих країнах, які розміщені на сайті відомства.

«У випадку потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю і здоров’ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України або на цілодобову »гарячу лінію" МЗС: +38-044-238-16-57, електронна пошта — cons_or@mfa.gov.ua", — зазначається в повідомленні.